Технічний парк КП «ЕЛУАШ» поповнить нова спецтехніка

22.11.2017 18:45

У програму розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою Запоріжжя на 2017-2019 роки внесено зміни. Для утримання і ремонту міських доріг придбають нову спецтехніку.

Технічний парк КП «ЕЛУАШ» продовжує оновлюватися. Частина спецтехніки підприємства, необхідної для виконання ремонтів доріг, прибирання, розчищення магістралей в зимовий період зношена. Наявної техніки недостатньо для виконання робіт згідно діючих стандартів. 

З 2016 року ситуація зрушилася з місця. Міська влада приділяє увагу питанням оновлення спецтехніки комунальних служб, в тому числі «ЄЛУАШ». Вже придбана та використовуються у роботі прибиральна, ремонтна та інша спецтехніка

Депутати в ході сьогоднішньої сесії міської ради підтримали проект рішення, який передбачає виділення коштів на закупівлю 5 одиниць дорожньої спецтехніки. На ці цілі з бюджету міста буде спрямовано близько 5 млн 200 тис. грн. З них 70 тис. 299 грн. кошти, зекономлені після проведення попередніх процедур тендерних закупівель.

Дві дорожні багатофункціональні машини планують придбати на умовах співфінансування із міського бюджету в розмірі 150 тис. грн. Це 3% від субвенції, яка очікується з державного бюджету. 

Технічний парк комунального підприємства також поповнять екскаватор-навантажувач, гідромолот і комплект гідролінії до нього, асфальтна фреза.