У Запоріжжі ЦНАП збільшує кількість послуг

22.11.2017 23:47

Сьогодні під час сесії депутати міської ради прийняли рішення про визначення переліку адміністративних послуг, які надаються через філії Центру надання адміністративних послуг у Запоріжжі. Загальна кількість адміністративних послуг, що надаватиметься через філії ЦНАП, збільшена до 136.

В подальшому кількість послуг буде поступово збільшуватися. Нагадаємо, на момент відкриття ЦНАП у Запоріжжі – кількість послуг становила 47.

В даний перелік адміністративних послуг увійшли послуги, які визначені розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.05.2014р. №523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг», Законом України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» та адміністративні послуги, які надаються на підставі узгоджених рішень з суб’єктами надання адміністративних послуг.

Рішення прийняте з метою впорядкування переліку адміністративних послуг (у тому числі і документів дозвільного характеру) та поліпшення умов реалізації конституційних прав громадян і суб’єктів господарювання під час надання адміністративних послуг.

Прийняте рішення забезпечить прозорість, відкритість та зрозумілість дій у сфері надання адміністративних послуг, зменшить фінансові та часові витрати мешканців міста, підприємців під час отримання адміністративних послуг.

Нагадаємо, у Запоріжжі ведеться робота щодо подальшого розширення мережі філій Центру надання адміністративних послуг. Головна мета - вдосконалення системи надання адміністративних послуг та впровадження у повній мірі системи «єдиного вікна». Ще у березні 2015 року Запорізькою міською радою було прийнято рішення про затвердження міської цільової Програми створення у Запоріжжі філій Центру надання адміністративних послуг в Комунарському, Заводському, Вознесенівському та Дніпровському районах. Нині, роботи на всіх об’єктах виконані, об’єкти введені в експлуатацію і виконують свої функції.

Міською цільовою Програмою розширення мережі філій Центру надання адміністративних послуг у Запоріжжі передбачено створення ще трьох філій Центру.

Під час минулої сесії запорізької міської ради, що відбулась у жовтні, депутати прийняли рішення подовжити дію програми на 2018 рік, передбачивши відповідні кошти згідно проектно-кошторисної документації на реконструкцію Філії Хортицького району. А також виділили 314,842 тис грн. на поточний рік на завершення робіт по реконструкції Філії Шевченківського району.