Володимир Буряк: «Міська влада не залишить городян без субсидій»

22.11.2017 13:58

На сьогоднішній сесії міської ради, за пропозицією депутатів, до порядку денного було внесено проект рішення про забезпечення права жителів на отримання субсидії на надання послуги з управління житловим будинком за листопад - грудень 2017 року.

Відзначимо, відповідно до нормативних документів управління праці та соціального захисту населення зобов'язані нараховувати запоріжцям субсидії. Це стосується і послуги з управління житловим будинком. Джерелом погашення субсидії є державний бюджет. Однак на даний момент, до внесення змін до Бюджетного кодексу, в держбюджеті не передбачено статтю на виплату субсидії саме за цією статтею.

- Городяни мають право на субсидію. Запоріжцям неважливо, як буде вирішена проблема з виплатою субсидії на послугу з управління житловим будинком. Людям важливо, щоб вона була вирішена на їх користь. Фактично цим рішенням ми зафіксуємо нарахування субсидії. Необхідно показати людям в платіжках, скільки необхідно платити їм, а скільки компенсує держава. На даний момент, коштів на це в держбюджеті немає, але нараховувати субсидію на зазначену послугу ми зобов'язані, - зазначив Володимир Буряк.

Пропонований проект рішення надає механізм для фіксації права на нарахування жителям субсидії. Це будуть фактично фінансові зобов'язання, які повинні бути погашені після внесення необхідних змін до законодавства.

В результаті проект рішення був включений до порядку денного сесії міської ради.