Володимир Буряк: «У наступному році на продовження будівництва терміналу плануємо виділити 200 мільйонів гривень»

22.11.2017 17:05

У перерві двадцять третьої сесії міської ради міський голова Володимир Буряк відповів на запитання журналістів.

Представників ЗМІ цікавили найбільш важливі питання, які розглядаються на сьогоднішній сесії. Серед них внесення змін до міського бюджету, фінансування ряду міських програм. Одна з них - будівництво пасажирського терміналу в Міжнародному аеропорту «Запоріжжя».

Міський голова повідомив, що процедура розробки, експертизи, погодження проекту будівництва терміналу потребувала значного часу. Завдяки підтримці Кабінету Міністрів України проект був затверджений досить оперативно, але це також зайняло час. В результаті 14 листопада був укладений договір на будівництво терміналу.

- Спочатку ми закладали на початок будівництва терміналу в цьому році близько 200 мільйонів гривень. Однак проходження всіх необхідних процедур зайняло певний час. Був підписаний договір. В цьому році ми розпочинаємо будівництво. Однак усім зрозуміло, що 200 мільйонів гривень ми цього року не освоїмо, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова повідомив, що в результаті більшу частину запланованих коштів вирішено повернути в бюджет. На будівництво терміналу в цьому році залишиться близько 39 мільйонів гривень. Це авансові платежі, оплата закупівлі матеріалів для того щоб не зупиняти роботи на початку 2018 року.

- На наступний рік ми плануємо передбачити виділення з міського бюджету на продовження будівництва терміналу 200 мільйонів гривень. Думаю, що це цілком реально, хоча все залежатиме від можливостей бюджету. Далі подивимося, визначимося з подальшими джерелами фінансування. Цілком може бути, що це буде інвестор, - зазначив Володимир Буряк.