У Запоріжжі діти з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу визначались з професією

23.11.2017 10:15

На базі центру зайнятості відбувся захід з визначення професійної орієнтації прийомних дітей та дітей - вихованців дитячого будинку сімейного типу Запоріжжя. Дітям, які позбавлені батьківського піклування, виховуються в прийомних сім`ях та невдовзі стануть абітурієнтами, скоро доведеться обирати свою майбутню професію, яка буде головною діяльністю впродовж багатьох років, приноситиме задоволення та дохід. Спеціалісти міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і обласного центру зайнятості провели захід, аби зорієнтувати їх у виборі професії.

Зустріч підлітків один з одним стала для багатьох з них неочікуваною та радісною подією, оскільки вони були знайомі ще в інтернатних закладах до влаштування у сім’ї.

Провідний фахівець з профорієнтації ОЦЗ Тетяна Табій провела з учасниками інтерактивне заняття і тестування з визначення направленості дітей у системах: «людина – людина», «людина – техніка», «людина – знакова система», «людина – художній образ» та «людина – природа», зорієнтувала їх у сферах новітніх професій. Серед лідерів у типах професій стали «людина – людина» та «людина – художній образ».

Підлітки отримали нові знання і тепер мають час усвідомлено зробити свій вибір спеціальності.