У Запоріжжі обговорили проблемні питання перевезення пасажирів на маршрутах громадського транспорту

23.11.2017 13:24

Сьогодні, 23 листопада, в управлінні з питань транспортного забезпечення та зв'язку міськради пройшла нарада з представниками підприємств, що займаються маршрутними перевезеннями пасажирів. Серед питань, які розглядалися - безпека дорожнього руху, дотримання перевізниками ліцензійних умов та договірних зобов'язань, технічний стан транспорту.

Як розповів заступник начальника управління Укртранспезопасності в Запорізькій області Роман Пісарев, останнім часом збільшилася кількість ДТП за участю маршруток. За інформацією управління, на кінець листопада 2017 року Запоріжжі сталися 73 дорожньо-транспортні пригоди за участю маршрутних таксі. Серед причин Роман Пісарев називає недотримання правил дорожнього руху, а також недостатній контроль за роботою водіїв з боку керівників фірм-перевізників.

- У зимовий період завжди відзначається зростання дорожньо-транспортних пригод в зв'язку зі складними погодними умовами. Щоб скоротити кількість ДТП, всім керівникам підприємств необхідно провести перевірки і додаткові інструктажі з водіями щодо готовності автомобілів до роботи в зимовий період. Також перевізники повинні самі контролювати погодні умови і попереджати водіїв про дотримання заходів безпеки у зв'язку з їх погіршенням. Ці прості і всім відомі заходи допоможуть забезпечити безпечне перевезення пасажирів взимку, - підкреслив Роман Пісарев.

Начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради Олександр Власюк зазначив, що в Запоріжжі триває перевірка, як технічного стану маршруток, так і дотримання перевізниками договірних умов. Перевіряється вихід на маршрути автобусів великої пасажиромісткості, наявність нелегальних машин, тощо.

- Дві робочі групи, створені за розпорядженням міського голови Володимира Буряка, продовжують проводити перевірки на загальноміських маршрутах. Також перевірятиметься готовність маршруток до зимового періоду - наявність зимової гуми на колесах, справність роботи систем автомобіля при низьких температурах, - розповів Олександр Власюк.

Також Олександр Власюк наголосив, що в зв'язку з наближенням свят, кількість пасажирів на загальноміських маршрутах збільшиться, особливо в вихідні дні. Начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку зазначив, що перевізникам слід приділити особливу увагу ввічливому ставленню до пасажирів, а також, в разі необхідності, провести на цю тему додаткові інструктажі з водіями.