Щодо допомоги захисникам України

26.07.2022 20:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

У місті триває реалізація Міської програми надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил, Нацгвардії та покращення матеріально-технічного стану підрозділів Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки, які дислокуються на території нашого міста.

У першому півріччі поточного року на фінансування цієї програми з бюджету міста було спрямовано три мільйони дев'ятсот тисяч гривень. На ці кошти було профінансовано ремонт автомобільної техніки, придбання автозапчастин, польових меблів та продуктів харчування для Нацгвардії, а також ремонт автомобілів, придбання аварійної техніки та палива і паливно-мастильних матеріалів для Нацполіції, Патрульної поліції, Служби безпеки України та Державної служби надзвичайних ситуацій.

Також за програмою заплановано придбати програмне забезпечення, необхідне для бойової підготовки воїнів однієї з військових частин.

Окрім реалізації даної програми, місто спрямувало 2 мільйони 900 тисяч гривень на матеріально-технічні засоби для добровольчих формувань, які зараз виконують завдання з територіальної оборони Запоріжжя. Ще 31 мільйон 600 тисяч гривень у міському бюджеті передбачені на заходи з організації роботи таких формувань. З цієї суми на сьогодні вже профінансовано 14 мільйонів 400 тисяч гривень.

Також на допомогу добровольчим формуванням спрямовується і частина коштів депутатських фондів. Таким чином майже 150 тисяч гривень було виділено на закупівлю форми для бійців одного з запорізьких добробатів.

Дякую кожному, хто стоїть на варті порядку та безпеки нашого міста!

Разом переможемо.

Тихої усім ночі.