У Запоріжжі відзначають День Української Державності

28.07.2022 12:55

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- На честь Дня Української Державності вшанували пам’ять борців за свободу нашого народу урочистим покладанням квітів до Меморіалу пам’яті на Алеї Захисників України.

Сьогодні ми вперше відзначаємо День Української Державності. Це молоде але дуже важливе свято для нашої країни, яке Президент Володимир Зеленський запровадив минулого року.

Це свято недарма пов’язане з такою визначною подією, як Хрещення Київської Русі, адже саме першими згадками про заснування Києва – столиці Киїівської Русі, засвідчується понад тисячолітня історія українського державотворення.

Хочу відзначити, що історія нашої держави дуже не проста. Боротьба за нашу державність та свободу закладена в нас генетично. Протягом століть на українців постійно нападали сусіди, намагаючись привласнити наші землі, нашу історію та нашу культуру. Саме тоді мужні українські чоловіки почали гуртуватися для того, щоб насамперед боротися за волю нашого народу. Так і виникло славнозвісне запорозьке козацтво, історія якого безпосередньо пов’язана із Запоріжжям.

І прямо зараз захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козацького війська, - боронять рідний Запорізький край та захищають власну історію. Від усього серця хочу подякувати цим мужнім і гідним людям з великої літери.

Також низький уклін тим сильним духом борцям за українську державність, яких з нами вже немає і які віддали свої життя за свободу України! Хай шаною для наших Героїв стане вільна Україна та мирне небо над нашою державою!

Герої не вмирають!

Слава українським захисникам!