У запорізьких бібліотеках пройшли святкові патріотичні заходи

28.07.2022 17:35

З нагоди Дня Української Державності у низці запорізьких бібліотек влаштували цікаві відеолекції, перегляд мультфільмів та патріотичні квести.

Так, у Хортицькому районі в читальні дітям показували анімаційний серіал із пластиліновими героями «Моя країна Україна». В ньому Сашко Лірник та кіт Воркіт розказували легенди про Україну. Крім цього, малеча взяла участь і в майстер-класі «Серце Єднання». На занятті з модульного орігамі діти складали в особливий спосіб жовто-блакитні клаптики паперу. Створені таким чином фігурні модулі згодом з’єднали у серце кольорів державного прапора.

- Я вважаю дуже потрібними такі заходи. Це важливо і для самих дітей, і для наших військових, для яких вони майструють патріотичні серця як знаки любові, поваги і подяки, - розповіла завідувачка бібліотеки на вул. Запорозького козацтва Анжела Акименко.

Ще один захід влаштували у бібліотеці Олександрівського району. Із запоріжцями спілкувалась авторка історичних романів Ярослава Дегтяренко. Жінка пише їх з 2014 року. Перші її п'ять книг присвячені козацькій добі. Під час зустрічі письменниця зазначила - головне, щоб суспільство почало цікавитись історією нашої державності. Адже про минуле свого народу необхідно знати, бо це згуртовує націю.

- Ми, як нащадки, мусимо розуміти, що українська державність — це дуже древня річ, ми є прямими спадкоємцями Київської Русі, нас не вигадав якийсь міфічний австрійський генштаб, як сказав один очільник недружньої сусідньої країни, ми маємо свої традиції державності, і про це нам треба знати, дуже добре знати, це додає гідності всій нації, - відзначила письменниця Ярослава Дегтяренко.