У День Української Державності в центрі Запоріжжя грав оркестр

28.07.2022 18:25

Біля "Фонтану Життя", на площі Маяковського, з нагоди Дня Української Державності виступив духовий оркестр муніципального театру танцю з програмою «Сурми Запоріжжя» під керівництвом головного диригента Валерія Авдієвського. До події долучилися десятки запоріжців.

Цього року День Української Державності святкується в Україні вперше. З нагоди свята позитивний настрій мешканцям Запоріжжя створювали музиканти духового оркестру Запорізького муніципального театру танцю з програмою «Сурми Запоріжжя». У програмі вуличного концерту - популярні класичні, народні та сучасні музичні твори, що знайомі кожному українцю.

Свій виступ духовий оркестр розпочав з виконання гопака у джазовій обробці. Також музиканти грали "Розпрягайте, хлопці, коней", "Ой на горі два дубки", "Червона калина", "Київський вальс", пісні української групи "Тік", виконавця Дзідзьо. Всього пролунало 18 композицій.

Захід проходив з дотриманням норм безпеки. Впродовж концерту учасникам довелось перерватись через повітряну тривогу - запоріжців запросили пройти до найближчих укриттів. Після відбою музиканти продовжили свій виступ, а глядачів стало ще більше.