Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців

28.07.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців:

- Запоріжці!

Сьогодні ми з вами відзначаємо нове й зовсім молоде для нашої країни свято – День Української Державності. У мирний час цей день мав би бути вихідним та насиченим великою кількістю масових заходів, але натомість маємо з вами сьогодні сто п’ятдесят п’ятий день жорстокої війни, насичений великою кількістю повітряних тривог. Така зараз наша реальність. І таку ціну ми сьогодні платимо за збереження української державності.

Державності, якій насправді вже більше тисячі років і яка бере свої витоки ще з часів хрещення Київської Русі. Державності, яку ми відстоювали цілими століттями. Державності, яку прямо зараз, прямо у цю хвилину, потом і кров’ю захищають найкращі сини та доньки України.

Наша державність та сам факт її існування вже багато років не дає спокою рашистам. Які тільки спотворені заяви не лунали з московського болота. Та щоб там не казали їхні напхані пропагандистською соломою голови, але Володимир Великий, Ярослав Мудрий та Володимир Мономах – це руські, а не російські князі. Богдан Хмельницький – це український гетьман, який бажав створити власну державу, а не людина, що мріяла об’єднатися з «братнім» російським народом, як це ввижається історично неграмотній русні. І головне. Немає ніякого єдиного російського народу, який складається з великоросів, малоросів та білорусів.

А є велика, горда, цивілізована і, головне, самостійна та незалежна українська держава з довгою та славетною історією. Держава, яку ми нікому і ніколи не віддамо. Держава, яка ніколи не буде чиїмось молодшим братом.

Ми звикли боротися. Ми вміємо відстоювати своє. Ми знаємо, що наша сила в єдності і знаємо, як перемагати.

Тож разом переможемо і все буде Україна.

Тихої усім ночі!