У Запоріжжі люди з обмеженими можливостями можуть скористатися переносними пандусами

24.11.2017 13:18

Мобільні пандуси були закуплені за гроші, зібрані на благодійному "Доброму базарі". На думку організаторів акції, вони стануть черговим кроком до доступності Запоріжжя для людей з обмеженими можливостями.

Управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міської ради придбало два переносних пандуси для людей з інвалідністю. Це стало ще одним кроком на шляху перетворення Запоріжжя в комфортне і доступне  місто для всіх людей, незалежно від фізичних можливостей.

Про це сьогодні на брифінгу розповіла начальник відділу організації туристичної діяльності управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.

- У серпні з ініціативи управління туризму був проведений «Добрий базар», в ході якого завдяки запоріжцям, що надали лоти на аукціон, було зібрано 16 200 гривень. На ці гроші ми придбали переносні пандуси. Вони будуть зберігатися в туристичному інформаційному центрі. Туди можна буде звернутися або групі людей, або індивідуально для того, щоб їх взяти, та в місцях, де немає пандусів, можна було комфортно проїхати. Пандуси переносні, в будь-якому місці їх можна встановити на сходинки, для того, щоб люди з інвалідністю могли заїхати. Також, завдяки нашим волонтерам, ми придбали два інвалідних візки. Тим, кому це необхідно, ми можемо передати їх у користування, - розповіла Катерина Сімонова.

Також Катерина Сімонова зазначила, що в кінці грудня буде презентовано результати проекту на визначенням доступних об'єктів для людей з обмеженими можливостями.


Нагадаємо, в кінці вересня в обласному центрі в рамках проекту «Цифрове перетворення міста Запоріжжя» відбувся квест. Тоді студенти-волонтери спільно з людьми з інвалідністю перевірили туристичні об'єкти, магазини, аптеки, банки, кафе та інші об'єкти інфраструктури міста на предмет доступності їх для людей з обмеженими можливостями. Партнери проекту - представники компанії «Google» позначать на «Google Maps» місця, що є абсолютно доступними для всіх людей, незалежно від фізичних можливостей.