У Запоріжжі борються з нелегальними маршрутками

24.11.2017 13:34

Робоча група продовжує щотижневу перевірку маршрутів міського транспорту. Крім контролю за технічним станом, також перевіряється наявність на маршруті нелегальних автобусів.

Контроль за дотриманням ліцензійних умов і виконанням договірних зобов'язань запорізьких перевізників здійснюють фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міськради, інспектори відділу безпеки дорожнього руху Управління національної поліції, представники управління транспортної безпеки в Запорізькій області, представники громадських організацій - ветерани АТО.

Члени робочої групи провели черговий рейд 24 листопада на кінцевій зупинці «БК ЗАЛК». Цього разу до перевірки приєдналися фахівці відділу по боротьбі з економічною злочинністю Управління національної поліції.

Під час інспекції було виявлено нелегальний автобус, який вийшов на маршрут №58. Цей напрямок обслуговує ТОВ «Запорожградтранс». Одна з маршруток, яка приїхала на кінцеву зупинку, належить ТОВ «Запорожградтранс-1», яке обслуговує приміський напрямок. На автобусі поверх колишньої таблички з номером було встановлено трафарет №58 із зазначенням руху цього маршруту. Інформація в салоні про схему руху та обслуговуюче підприємство також не відповідала заявленому маршруту. За фактом порушення фахівцями робочої групи були складені протоколи.

Як розповів начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Олександр Власюк, в ході попередніх перевірок на цьому маршруті також були виявлені порушення договірних зобов'язань. Кількість автобусів, які виходили на маршрут, не відповідала прописаному в договорі, як і класність машин.

Управління з питань транспортного сполучення та зв'язку буде направить вимогу усунути виявлені порушення. Якщо перевізник не виконає вимог і не дотримуватиметься договірних зобов'язань, буде розглядатися питання про розірвання договору в односторонньому порядку. На маршруті оголосять тимчасового перевізника до проведення конкурсу.