Анатолій Куртєв провів прийом громадян

29.07.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Провів черговий депутатський прийом у Шевченківському районі.

Одне з важливих питань, яке ми обговорили з людьми на прийомі, це сморід, від якого страждають мешканці Шевченківського району. Пояснив, що ми вже подали скаргу до прокуратури щодо незаконної діяльності та спалювання певних речовин на території заводу напівпровідників. Наступний наш крок - виклик на розмову до міськради представників абразивного комбінату. До речі, зустріч з ними відбулася вже сьогодні. У підсумку нами була прийнята домовленість про перевірку підприємства. Під час перемовин представники комбінату дали згоду на те, що ми у будь-який час без попередження можемо перевірити їхню діяльність та зробити контрольні заміри. Якщо б ми пішли іншим шляхом (не через попередню домовленість, а за процедурою), то ми мали б попередити комбінат за 10 днів до перевірки, і таким чином вони могли б підготуватися до нашого візиту. А тепер в нас є можливість зробити це без попередження. До речі, до проведення замірів буде залучено не лише держекоінспекцію області, а ще й незалежних екологів. Окрім того, на зустрічі ми отримали інформацію про те, що в районі абразивного комбінату спостерігається робота кількох незареєстрованих невеликих підприємств, діяльність яких призводить до шкідливих викидів у повітря. Ця інформація також буде нами проаналізована та опрацьована.

Серед інших питань, з якими до мене учора звернулись містяни, було чимало питань про виділення матеріальної допомоги на дороговартісне лікування.

Також за матеріальною підтримкою до мене звернулися мешканці проспекту Моторобудівників, будинки яких наприкінці травня найбільше постраждали від ракетного обстрілу. Відзначу, що з такими зверненнями до мене приходять не вперше, і частина містян, оселі яких зазнали пошкоджень, вже отримали фінансову допомогу з мого депутатського фонду.

Окрім того, учора до мене завітали мешканці селища Тепличне з проханнями врегулювати питання благоустрою селищної території та прямого транспортного сполучення з віддаленими районами міста.

Також, поміж розглядом основних звернень, поспілкувався з мешканцями Шевченківського району та надав їм роз’яснення щодо рішень, які були прийняті на останній сесії міської ради.

Хочу зазначити, що всі звернення містян розглядаються невідкладно, рішення щодо виділення коштів приймаються відразу, жодному проханню я не відмовляю.

Нагадаю також, що мешканці Шевченківського району можуть прийти до мене на прийом кожного другого та четвертого четверга місяця в депутатській приймальні Шевченківської районної адміністрації, з 17.00 до 19.00.