Щодо роботи міського хабу для вимушених переселенців

29.07.2022 20:50

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Щодня до нашого міста приїжджають сотні, а то й тисячі людей, які змогли вирватися з окупації та з гарячих точок. Серед них не лише мешканці нашого регіону, а ще й жителі Луганської, Херсонської та Донецької областей.

За час повномасштабної війни ми зустріли вже більше ста вісімдесяти п’яти тисяч чоловік. З них майже п’ятдесят тисяч – це діти. Найбільший наплив у нас був у середині березня – тоді кожного дня ми приймали від чотирьох з половиною до шести з половиною тисяч людей. І так тривало майже три тижні. Зараз щодня до Запоріжжя приїжджає близько однієї – двох тисяч евакуйованих.

Як ви знаєте, для прийому цих людей ми облаштували в «Епіцентрі» ціле наметове містечко, де можна відпочити, поїсти, отримати гуманітарну допомогу, консультацію від психологів, юристів та соціальних працівників. Щодня там позмінно працюють понад сто п’ятдесят співробітників різних структур міської ради. Усього задіяно 10 таких структур. Також у місті зустрічі евакуйованих постійно чергують педіатр, бригада хірургів, бригада терапевтів, травматолог та ряд інших медичних фахівців. Спеціально для малечі у наметовому містечку організовано дитячий простір.

Хочу висловити вдячність міжнародним благодійним та загальноукраїнським і запорізьким волонтерським організаціям, які допомагають роботі нашого хабу. Також від усього серця дякую тим людям, які і вдень, і вночі працюють, щоб допомогти тим, хто опинився зараз у скруті. Усі ви прекрасні люди з великими серцями.

Разом переможемо.

Тихої усім ночі.