В Комунарському районі вшанували пам'ять жертв Голодоморів

24.11.2017 15:09

В районах міста відбуваються заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів

Напередодні Дня пам'яті жертв Голодоморів в Комунарському районі Запоріжжя відбувся мітинг біля пам'ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років, який розташований на території кафедрального собору Святої Трійці Української православної церкви Київського Патріархату. 

Відкриваючи мітинг, заступник районної адміністрації Запорізької міської ради по Комунарському району Володимир Кузьменко закликав присутніх пам'ятати про ці страшні події, щоб в майбутньому цього ніколи не повторилося. Представники районної адміністрації, учні ЗОШ №14, студенти медичного коледжу ЗДМУ поклали квіти до монумента і запалили свічки Пам'яті.

Представники релігійної громади Святої Трійці прочитали поминальну молитву.


Пам'ятник Жертвам Голодомору 1932-1933 років відкритий 26 листопада 2008 року на території кафедрального собору Святої Трійці УПЦ Київського Патріархату (вул. Святоволодимирівська, 101а). Кошти на спорудження цього пам'ятника пожертвував Філіп Тараненко - 95-річний запоріжець, який довгий час жив в Англії і сім'ю якого теж не оминуло лихо 30-х років. Автор пам’ятника - запорізький скульптор Сергій Гресик. Двометровий постамент з гранітним хрестом зверху, на якому викарбувані силует матері з дитиною, що померли від голоду, цитати з Вічної Книги і посаджена поруч калина пронесуть крізь століття пам'ять про Голодомор, який пережила Україна.