Щодо роботи комунальних служб міста

30.07.2022 20:20

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Сьогодні хочу ще трохи розповісти вам про результати діяльності у першому півріччі поточного року тих міських служб, які роблять життя у нашому місті комфортним та зручним навіть в умовах дії воєнного стану. Про тих, від кого залежить стабільне забезпечення споживачів водою, робота зовнішнього освітлення і світлофорів та стан міських парків та скверів. Тож мова піде про комунальні підприємства «Водоканал», «Титан» та «Запоріжміськсвітло».

Отже. Працівники Водоканалу продовжують забезпечувати містян послугами з водопостачання. Для того, щоб ці послуги надавалися безперебійно, співробітники цього комунального підприємства працюють над усуненням аварійних ситуацій та здійснюють заміну водопровідних і каналізаційних мереж. У першому півріччі цього року вони замінили вже майже чотири кілометри труб і ліквідували більше тисячі витоків на водопровідних мережах та майже п’ять тисяч засмічень на каналізаційних мережах.

Тепер кілька слів про комунальне підприємство «Титан». Його співробітники займаються утриманням частини міських парків та роблять все можливе для того, щоб створити належні умови відпочинку у парках та скверах міста. До речі, у господарському віданні «Титану» знаходяться 10 парків та скверів загальною площею більше ста десяти гектарів.

Також «титанівці» забезпечують поточний ремонт та обслуговування працюючих міських фонтанів, які так радують око жителів та гостей Запоріжжя. Зокрема «Фонтану Життя» на площі Маяковського, фонтанів на площі Поляка та бульварі Шевченка, а також плаваючих фонтанів у парках Перемоги та Вознесенівському.

І наостанок згадаю про «Запоріжміськсвітло», яке продовжує забезпечувати роботу зовнішнього освітлення та світлофорів. Нагадаю, що через деякий час після початку дії воєнного стану, у Запоріжжі тимчасово було відключене зовнішнє освітлення. Це було зроблено задля безпеки громадян, а також для забезпечення певних напрямків роботи правоохоронців та військових. Після стабілізації ситуації на фронті на Запорізькому напрямку, в рамках покращення економічної ситуації в місті, роботу зовнішнього освітлення було вирішено відновити. Зокрема для забезпечення мереж вуличного освітлення працівники «Запоріжміськсвітла» у першому півріччі цього року замінили більше двох тисяч електроламп, змонтували майже 10 кілометрів проводу, та відремонтували більше десяти тисяч прольотів повітряних електричних ліній. Також вони забезпечують роботу майже двохсот світлофорних об’єктів, які знаходяться у них на балансі.

Ще раз дякую працівникам цих підприємств за гарну роботу та за забезпечення життєдіяльності міста.

Разом переможемо!

Тихої усім ночі!