У Запоріжжі відкриється ще одна виставка проєкту «Плакати військового часу»

31.07.2022 10:05

1 серпня о 15:00 у Запоріжжі відбудеться відкриття ще однієї виставки в рамках формату «Плакати військового часу». Авторка робіт - Альбіна Ялоза. Місце проведення – Туристичний інформаційний центр (пр. Соборний, 151). Виставка працюватиме з 1 по 14 серпня. Роботи також будуть розміщені на рекламних кубах на території міста.

Альбіна Ялоза народилася у 1978 році у Харкові. Закінчила Харківське державне художнє училище за спеціальністю «Живопис» та Харківську державну академію дизайну та мистецтв за спеціальністю «Графіка». З 2010 року є членом Спілки художників України.

Понад 15 років Альбіна займається традиційним ліноритом, в рамках якого досліджує сакральні християнські мотиви. Крім цього вона займається створенням інсталяцій, експериментальних робіт, пошуком методів і способів друку, пробує перфоманс.

У роботах серії «Плакати військового часу» авторка продовжує досліджувати сакральну тематику, але вже через призму російської збройної агресії проти України. Ці твори вже були представлені на виставках у Чехії, Ізраїлі, Нью-Йорку, Львові та Києві

«Це мої перші діджитал роботи. Перша з цього циклу була створена 1-го березня - «Той Хто тримає наше небо». Я відчула себе безпорадною коли почались масові бомбардування моєї країни. Цими плакатами не намагаюсь з чимось боротись чи когось переконувати або підтримувати. Зараз я стала більш розпорошеною, а робота над цим циклом допомагає мені зібратись і привести думки до ладу. Я малюю те що розриває моє серце. Одна з таких подій це історія про п'ятьох зґвалтованих і спалених жінок у Бучі яких знайшли на дорозі», - зазначає Альбіна.