У Запоріжжі презентували нову виставку проєкту «Плакати воєнного часу»

01.08.2022 16:10

Сьогодні, 1 серпня, у Запоріжжі розпочала свою роботу нова виставка в рамках формату «Плакати воєнного часу». Авторка робіт - Альбіна Ялоза. Її роботи представлені на фасаді Туристичного інформаційного центру на проспекті Соборному, 151, а також на інформаційних кубах у різних районах міста.

Альбіна Ялоза - графічний дизайнер та художник з Харкова. З 2010 року є членом Спілки художників України. 

Понад 15 років Альбіна займається традиційним ліноритом, в рамках якого досліджує сакральні християнські мотиви. Крім цього, вона створює інсталяції, експериментальні роботи,  еде пошук методів і способів друку, пробує перформанс.

- У роботах серії «Плакати воєнного часу» авторка продовжує досліджувати сакральну тематику, але вже через призму російської збройної агресії проти України. Ці твори вже були представлені на виставках у Чехії, Ізраїлі, Нью-Йорку, Львові та Києві. Тепер настала черга й Запоріжжя, - розповів директор Туристичного інформаційного центру Олексій Каніщев.

У Запоріжжі представлена 31 робота авторки. З них 16 плакатів виставлені на фасаді ТІЦ, а ще 15 - на рекламно-інформаційних стендах у всіх районах міста.

- Це мої перші діджитал роботи. Перша з цього циклу була створена 1 березня - «Той, Хто тримає наше небо». Я відчула себе безпорадною, коли почались масові бомбардування моєї країни. Цими плакатами не намагаюся з чимось боротись чи когось переконувати або підтримувати. Зараз я стала більш розпорошеною, а робота над цим циклом допомагає мені зібратись і привести думки до ладу. Я малюю те, що розриває моє серце. Одна з таких подій - це історія про п'ятьох зґвалтованих і спалених жінок у Бучі, яких знайшли на дорозі, - зазначає Альбіна.

Виставка її робіт триватиме два тижні - до 14 серпня.