Запоріжці опановують навички, які допомагають рятувати життя

01.08.2022 16:50

Запорізькі освітяни спільно з рятувальниками та представниками територіального формування «Щит» системно проводять навчання для мешканців міста. Вони організовані у форматі квесту, який складається з кількох локацій. На кожній з них фахівці розповідають правила поведінки в екстрених ситуаціях та вчать рятувати життя.

У квесті, який відбувся в одному з навчальних закладів Хортицького району, участь взяли освітяни, школярі, місцеві мешканці та представники ОСББ найближчих будинків.

Одна локація була присвячена наданню швидкої домедичної допомоги. Медики показували, як правильно накладати турнікет та вчили робити серцево-легеневу реанімацію.

Особливо популярною серед учасників квесту була локація організації «Щит». Там можна було ознайомитися з правилами поводження зі зброєю, приміряти військову амуніцію та екіпірування, а також побачити муляжі вибухонебезпечних предметів та уламки від ворожих ракет і снарядів.

Учасники квесту також дізналися про секрети польової кухні. Вони долучилися до приготування рагу з сезонних овочів на багатті. А потім представники Запорізького управління лісового та мисливського господарства навчили їх, як правильно загасити вогонь та запобігти його розповсюдженню.

- Ці заходи є дуже важливими, бо ми не тільки проводимо лекторій, а й практично можемо відпрацювати певні навички для своєї безпеки, - зазначила директорка ЗЗОШ №92 Анжела Дакуніна.