Щодо роботи служби (управління) у справах дітей

02.08.2022 20:40

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Сьогодні продовжу тему роботи запорізької міської служби у справах дітей, яка зокрема займається долею дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Зазначу, що фахівці цього управління допомагають не лише запорізьким дітлахам, а ще й тим прийомним родинам, які евакуюються до нашого міста. З початку повномасштабного вторгнення до Запоріжжя прибули три дитячих будинки сімейного типу, у яких виховується 24 дитини, дев’ять прийомних сімей з дванадцятьма дітьми на вихованні та вісімнадцять опікунських родин, в яких росте 34 дитини. Усім цим сім’ям наші спеціалісти надали консультації з приводу оформлення статусу внутрішньо переміщених осіб. Також ці сім’ї отримали продуктові набори, миючі засоби та ще ряд інших речей першої необхідності.

Ще одне направлення діяльності служби, що сформувалося в умовах повномасштабної війни, це зустріч на «Епіцентрі» дітей, які евакуюються до нашого міста без батьків. Таких діток ми влаштовуємо або за потреби евакуюємо далі до їхніх найближчих родичів чи знайомих їхньої родини.

Також співробітники служби у справах захисту дітей активно співпрацюють та налагоджують контакти з українськими та міжнародними волонтерськими організаціями і благодійними фондами. Завдяки проведеній ними роботі з початку повномасштабної війни місто отримало допомогу від партнерів з Італії, Норвегії, Польщі, Німеччини, Португалії та Румунії. Частина отриманого спрямовується на підтримку евакуйованих людей. Усього з початку воєнних дій допомогу у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни, а також одягу і взуття отримали майже 170 тисяч вимушених переселенців. Більше сорока п’яти тисяч з них – це діти.

Дякую нашим фахівцям із служби (управління) дітей за допомогу евакуйованим людям та за турботу про найдорожче, що в нас є. Про наших дітлахів.

Разом переможемо!

Тихої усім ночі!