Запоріжці вшанували пам'ять жертв Голодоморів

25.11.2017 19:50

Сьогодні біля пам'ятного знака «Жертвам Голодомору 1932-1933 років» пройшов мітинг-реквієм, а також молебень за загиблими. Були запалені свічки пам'яті.

Сотні запоріжців - дорослі і діти, молодь, представники обласної та міської влади, політичних партій, громадських організацій, трудових колективів, релігійних конфесій зібралися біля пам'ятника «Жертвам Голодомору 1932-1933 років», щоб вшанувати пам'ять мільйонів жертв Голодоморів.

Присутні стали учасниками загальнонаціональної хвилини мовчання, яка була оголошена по всій країні о 16:00.

- Сьогодні в Україні День пам'яті жертв Голодоморів. Мітинг-реквієм є свідченням того, як українці сприймають події тих років. Адже тут зібралося багато городян, людей різного віку - від малого до великого, щоб вшанувати пам`ять загиблих від голоду. Батьки залишилися без дітей, а діти без батьків. Це були страшні роки, які ми повинні усвідомлювати і пам'ятати, щоб не повторювати помилок минулого і такого більше не повторювалося на Землі, - зазначив керуючий справами виконкому міської ради Роман Омельянович.

Представники релігійних конфесій провели молебень в пам'ять про загиблих під час Голодоморів, які стали справжнім геноцидом українського народу.

На завершення мітингу-реквієму представники влади, городяни запалили поминальні свічки, поклали до пам'ятного знаку квіти, колоски пшениці.