Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців

03.08.2022 20:40

Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців:

- Запоріжці!

Бачу й читаю усі ваші повідомлення та коментарі про екологічну обстановку у нашому місті. Не встигаю вам відповідати, але це не означає, що ми не працюємо над цим болючим для Запоріжжя питанням. Питанням, яке, на жаль, не вирішувалося належним чином впродовж багатьох років, і опрацювання якого потребує певного часу.

Перш за все хотів би вам роз’яснити, що в умовах дії воєнного стану Державна екологічна інспекція на законодавчому рівні позбавлена права проводити планові та позапланові перевірки підприємств. Що стосується безпосередньо органів місцевого самоврядування, то в нас таких законних повноважень не було і до початку повномасштабної війни.

А це означає, що ми завжди діємо в рамках правового поля і не можемо приїхати на приватну територію та з ноги відчинити там двері, як пропонує дехто з вас у своїх коментарях. Але вихід із цієї ситуації, звичайно ж, є. Перевірку підприємства без отримання на це згоди керівництва самого підприємства можна провести за умови відкритого кримінального провадження.

В рамках цих законодавчих норм ми і подали звернення до прокуратури щодо діяльності заводу напівпровідників та абразивного комбінату. Правоохоронці вже відреагували на нашу заяву та вже проводять необхідні слідчі дії.

Разом з тим ми розуміємо, що поки триватиме слідство, мешканці міста продовжуватимуть потерпати від смороду. І цей варіант взагалі нікого не влаштовує – ні людей, ні владу. І хочу вам сказати, що так само, як і ви, я теж живу у Запоріжжі і теж дихаю цим повітрям. І чудово знаю, що на деяких вулицях того ж Шевченківського району зараз просто неможливо знаходитися. Тому так само, як і ви, я теж прагну вирішити це питання якнайшвидше. Саме тому на сьогоднішній нараді дав доручення нашим профільним структурам терміново, разом з правоохоронцями та екологами, розробити алгоритм швидкого вирішення нашої спільної з вами проблеми.

Друзі! Я чудово розумію почуття усіх коментаторів, але прошу вас – давайте діяти в конструктивному полі. Так, надавайте нам усю інформацію, яку маєте. Ми це тільки вітаємо. Але робіть це у вигляді офіційних звернень, а не у вигляді демагогії у соцмережах. Усе, що буде надано вами офіційно, нам дуже допоможе. Ваші заяви обов’язково будуть опрацьовані та передані відповідним органам. Пам’ятайте, що ми завжди обома руками за нашу з вами співпрацю.

Разом переможемо.

Тихої усім ночі.