У Запоріжжі вперше відбудеться Міжнародний кінофестиваль ZIFF

27.11.2017 11:40

Запоріжці мають унікальну можливість побачити нові і кращі короткометражні, ігрові, анімаційні, документальні фільми українських та зарубіжних авторів. Протягом трьох днів в обласному центрі буде проходити перший Міжнародний фестиваль фільмів ZIFF. На відбірковий етап конкурсу подано майже 2000 кінострічок від учасників з 107 країн світу. У програмі фестивалю - тематичні майстер-класи та покази кращих фільмів.

З 1 по 3 грудня у Кіноконцертному залі ім. О. Довженка вперше відбудеться відкритий Запорізький кінофестиваль «ZIFF». Організатори обіцяють, що формат його проведення буде цікавим сучасному глядачеві. Кінофестиваль планується проводити щороку в ІV кварталі.

Засновники кінофестивалю – КЗ «Кіноконцертний зал ім. О. Довженка», департамент культури і туризму міської ради.

Партнер та співорганізатор фестивалю у 2017 році – Кінокомпанія «Kinolife Distribution».

Метою фестивалю є пропаганда вітчизняного кіно, підтримка національного кіно, а також фільмів та відеоробіт спільного та іноземного виробництва, які зберігають традиції українського кінематографу.

Захід є доброю нагодою для молодих талановитих українських авторів представити свої кінострічки на розсуд професіоналів і глядачів, та бути визнаними. Також учасники мають нагоду спілкуватися та обмінюватися думками, особистим досвідом.

Фестиваль дає можливість показати свої роботи кінематографістам з усього світу. Ще однією важливою його місією організатори вбачають залучення до короткометражного кіно нових глядачів, таким чином популяризуючи цей напрямок серед людей різного віку. У рамках фестивалю відбудуться покази ігрових, документальних та анімаційних короткометражних фільмів.

- Ми прагнемо зібрати разом локальних, національних і міжнародних кінематографістів, просуваючи найбільш креативні незалежні та експериментальні фільми. У пріоритеті малобюджетне кіно незалежних талановитих авторів. Короткий метр диктує особливий підхід до роботи і розкриття теми. Під час фестивалю будуть виявлені та нагороджені талановиті, креативні автори, - відзначає в. о. директора КЗ «Кіноконцертний зал ім. О. Довженка» Марина Кудерчук.

На фестиваль подано 1899 фільмів зі 107 країн, 33 фільми з України. 

Окремим блоком виділено позаконкурсний показ програми українського короткометражного фільму.

Фестивалі Oscar shorts, Молодія та Кіномедія, Національного центру Довженка виступають партнерами кінофестивалю «ZIFF».

До складу журі ввійдуть відомі українські режисери, продюсер, кінокритик, сценарист та дистриб’ютор.

Ознайомитися з програмою заходу та фільмами фестивалю можна на офіційній сторінці КЗ ім. Довженка http://www.dov.zp.ua/ziff/ та на сторінці фестивалю у мережі фейсбук.

Програма фестивалю ZIFF 2107