День «Лікарі світу за мир»

06.08.2022 20:45

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Сьогодні міжнародна спільнота відзначає день «Лікарі світу за мир».

Цей день (заснований в річницю бомбардування японського міста Хіросіми шостого серпня 1945 року) є водночас як нагадуванням про велику людську трагедію, так і символом боротьби лікарів за мир та за життя.

І в цей день мені хотілося б ще раз відзначити роботу наших лікарів та сказати про те, що не може той, хто бачить, як на світ з’являються нові люди; той, хто годинами стоїть над операційним столом; той, хто лікує дітей; той, хто рятує поранених під обстрілами на передовій, бути проти миру. Вони за мир, тому що вони знають, як довго та нелегко народжується нове життя і як легко та швидко воно обривається на війні. Вони як ніхто інший знають йому ціну. У них самих життя лише одне, але кожен з них вже врятував десятки чи сотні інших. Тож сьогодні я вкотре щиро дякую нашим медикам за їхню важку працю та за порятунок українців.

До речі, ініціаторами заснування дня «Лікарі світу за мир» стала медична організація, виокремлена свого часу з міжнародної організації «Лікарі без кордонів». А представники останньої зараз якраз співпрацюють з нашим містом та надають медичну і психологічну допомогу людям, що евакуюються до нас з-під обстрілів. Тож користуючись нагодою, хочу подякувати також і «Лікарям без кордонів» - за взаємодію та підтримку. Усі разом ми йдемо до великої мети – до миру, який обов’язково настане після нашої української перемоги.

Разом переможемо!

Тихої усім ночі!