День Повітряних Сил Збройних Сил України

07.08.2022 12:05

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Сьогодні своє професійне свято відзначають воїни, які зараз захищають повітряний простір нашої держави. Це військовослужбовці Повітряних Сил - справжні українські орли та соколи, які носять форму ЗСУ. Ми дякуємо нашій авіації та нашим зенітним і радіотехнічним військам за захист української землі та неба, за кожну збиту рашистську ракету та за збережені життя тисяч українців. Бажаємо вам міцного здоров’я, успіхів, швидких металевих пташок та сучасної зброї. І низько вклоняємося тим вартовим неба, які не повернулися з бойових завдань. Кожен з них герой і кожен назавжди в серці та пам’яті України. Дякуємо!

А тепер кілька слів про обстановку на фронті. Ситуація на лінії розмежування на Запорізькому напрямку за останню добу суттєво не змінилася. Противник продовжує обстрілювати позиції наших бійців, використовуючи для цього реактивну та ствольну артилерію. Ворожі обстріли було зафіксовано на Гуляйпільщині, Оріхівщині та у Василівському районі. Також відомо, що поблизу Малих Щербаків Василівського району та Новоданилівки Пологівського району діяла ворожа авіація.

Окрім того, учора від цинічних дій окупантів знову постраждала цивільна інфраструктура регіону. Руйнувань зазнали мирні об’єкти Василівського та Гуляйпільского районів.

Так, нам, українцям, зараз дуже важко. Але наш дух незламний, а наша віра непереможна. Тому ми впевнені в наших воїнах і в тому, що все буде Україна.

Обов’язково переможемо!

Слава Україні!