У Запоріжжі кадровиків навчають військовому обліку

28.11.2017 16:38

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулось інструкторсько-методичне заняття з організації та правил ведення військового обліку на підприємствах.

На заняття були запрошені відповідальні за ведення військового обліку понад 50 підприємств, установ та організацій району. Заступник голови районної адміністрації ЗМР по Шевченківському району Володимир Гриньов ознайомив усіх присутніх з розпорядженням запорізького обласного військового комісаріату щодо уточнення (відновлення) військового обліку громадян України, а також зосередив увагу на необхідності його якісного виконання. Володимир Васильович наголосив на важливості спільної роботи для позитивного результату.

На занятті військовий комісар Шевченківського районного військового комісаріату Євген Щербань проінформував «кадровиків» про порядок виявлення громадян України, які не досягли граничного віку перебування в запасі ЗС України та порядок зарахування до нього, а також організацію контролю за виконанням громадянами України правил військового обліку.

Серед основних нововведень, за словами військових — збільшення граничного віку перебування у запасі військовозобов'язаних громадян України. Для чоловіків - до 60 років, для жінок - до 55 років. Відтак, кадрові служби підприємств та організацій повинні оновити військовий облік громадян, які до набуття чинності вказаного Закону були виключені з військового обліку за досягненням граничного віку.

Щодо осіннього призову на строкову військову службу цього року — Шевченківський район із завданням впорався на 111% від встановлених нормативів. Однак працювати ще є над чим, зазначив Євген Щербань. Так, за його словами, із 497 юнаків призовного віку (20-27 років), яких викликали, до районного військомату з’явилась лише половина. Військовий комісар району нагадав, що згідно з законами України, громадяни, які не з'явились у 10-денний термін до військомату на виклик, є порушниками законодавства і їх мають розшукувати співробітники поліції.

Також військові надали інформацію щодо переваг строкової військової служби за контрактом. Окрім високої заробітної платні, військовослужбовцям обіцяють чималі соціальні гарантії.