Щодо роботи КП «Примула»

11.08.2022 20:25

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

І у мирний, і у воєнний час місто має бути забезпечене медикаментами. Частину цієї роботи у Запоріжжі виконує міське комунальне підприємство «Примула». Саме про нього я й хочу сьогодні вам розповісти.

Зараз у складі підприємства працюють дев’ять аптечних пунктів та чотири аптеки, у трьох з яких фахівці не лише реалізують готові лікарські засоби, а ще й самі їх виробляють. Зокрема вони виготовляють інфузійні розчини, очні краплі, дитячі ліки та ті засоби, які не можуть бути виготовлені в умовах заводів виробників. Частину лікарських засобів власного виготовлення «Примула» безкоштовно передає захисникам України.

Окрім того, навіть в умовах повномасштабної війни підприємство продовжує в повному обсязі виконувати завдання по забезпеченню ліками пільгових категорій населення. Для цього комунальне підприємство бере участь у реалізації низки місцевих та державних програм. Лише в рамках державної програми «Доступні ліки» у першому півріччі поточного року підприємство за рецептами лікарів реалізувало лікарських засобів на загальну суму дев’ятсот тисяч гривень.

При цьому важливо, що комунальне підприємство «Примула» є наповнювачем міського бюджету і працює згідно з затвердженим фінансовим планом. Так, загальний товарообіг підприємства за перше півріччя поточного року склав майже 45 з половиною мільйонів гривень.

Хочу подякувати усім працівникам «Примули» за забезпечення містян лікарськими препаратами, за щоденну нелегку роботу з людьми та за наповнення бюджету громади.

Разом переможемо!

Тихої усім ночі!