Запоріжці зможуть безкоштовно подивитися усі фільми-фіналісти кінофестивалю ZІFF

29.11.2017 16:00

Запорізький кінофестиваль ZIFF, який стартує в Запоріжжі 1 грудня, проводитиметься у відкритому форматі. Усі фільми, які відібрані до фіналу фестивалю, можна буде подивитися абсолютно безкоштовно. Вхід на урочисті церемонії відкриття та закриття фестивалю – за запрошеннями.

Сотні короткометражних кінострічок переглянули члени журі першого відкритого Запорізького фестивалю фільмів ZIFF, щоб відібрати кращі з них до фіналу. Свої роботи на запорізький кінофестиваль надіслали 1899 авторів зі 107 країн світу, в тому числі й українці. Вже цими вихідними на екрані кінотеатру будуть показані більше 30 фільмів – анімаційні, ігрові, документальні короткометражки, які за оцінкою журі визнані оригінальними та кращими.

Організатори обіцяють, що фестиваль стане яскравою і незабутньою подією, буде насичений безліччю заходів. Учасники не тільки зможуть переглянути фільми конкурсантів, а й поспілкуватися з професіоналами кіноіндустрії, взяти участь в майстер-класах зі сценічної і акторської майстерності, режисури кіно та анімації, кінокритики, продюсування та з інших напрямків.

В. о. директора КЗ «Кіноконцертний зал ім. О. Довженка» Марина Кудерчук зазначає, що фестиваль буде цікавий всім – дорослим, дітям, молоді. Сюжети різноманітні та захоплюючі. В кінострічках тривалістю всього кілька хвилин автори змогли передати емоції, розіграти життєві ситуації та знайти шляхи їх вирішення. Тут і пригоди, і фантастика, і драма.

Три найкращих роботи отримають нагороди у номінаціях - ігровий короткометражний фільм, документальний, анімаційний. Передбачені грошові призи, ротація у ЗМІ та мережі кінотеатрів «Планета Кіно». Протягом року кращі кінострічки будуть демонструватися у рамках Міжнародного фестивалю «Molodiya Festival» у багатьох країнах світу.

Засновники запорізького кінофестивалю ZIFF - КЗ «Кіноконцертний зал ім. О. Довженка», департамент культури і туризму Запорізької міської ради.

Партнер та співорганізатор фестивалю у 2017 році - кінокомпанія «Kinolife Distribution».

Варто зазначити, що журі - це професіонали у сфері кіно. До його складу увійшли відомі режисери, аніматори, художники, кіноактори, продюсери, кінокритики, організатори кінофестивалів, соціальної реклами, керівництво міжнародної кінодистриб'юторської компанії «Kinolife Distribution», також депутати міської ради, що представляють профільну комісію з питань освіти, науки, культури, молоді, спорту та туризму.


Нагадаємо, що Міжнародний фестиваль фільмів ZIFF буде проходити у Запоріжжі з 1 по 3 грудня в кіноконцертному залі імені Довженка.

Детальніше про фестиваль, його програму та фільми можна дізнатися на сторінці кіноконцертного залу імені Довженка http://www.dov.zp.ua/ziff/ та на сторінці фестивалю у соціальній мережі Фейсбук.

Програма Міжнародного фестивалю фільмів ZIFF 2107