Понад 6 тисяч запоріжців з інвалідністю отримують допомогу в рамках міської програми соціального захисту

29.11.2017 09:45

3 грудня - Міжнародний день інвалідів. У Запоріжжі передбачена низка заходів, спрямованих на соціальну підтримку людей з інвалідністю. Реалізуються вони в рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення. Цього року в рамках програми допомогу отримають понад 6 тисяч запоріжців з інвалідністю, на загальну суму понад 7,2 млн грн.

Адресну цільову допомогу в поточному році отримали 1072 дитини з інвалідністю. Це діти з онкологічними захворюваннями, діти хворі на цукровий діабет, ДЦП, з аутизмом, а також діти, захворювання яких пов'язане з наслідками аварії на ЧАЕС.

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю виплачена одноразова адресна цільова допомога. По 1000 гривень отримали діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які є інвалідами, діти з обмеженими можливостями, які виховуються в багатодітних сім'ях, а також яких виховують батьки інваліди.

Протягом року 22 сім'ї, які виховують двох дітей-інвалідів, отримували 50% компенсацію на оплату житлово-комунальних послуг.

Також допомогу по 1000 грн. отримали 244 студента з інвалідністю, які навчаються у вищих навчальних закладах міста, 1649 запоріжців з інвалідністю, які користуються інвалідними візками, 43 людини з пересадженими органами та 853 інваліда I і II гр. по зору.

В рамках Міської комплексної програми 163 інваліда I і II групи, які проходять процедуру гемодіалізу, отримали допомогу в розмірі 1248 грн.

Також в програмі передбачені заходи на підтримку інвалідів війни. У лютому 322 інваліда війни з числа учасників бойових дій на території Республіки Афганістан і на території інших держав отримали разову матеріальну допомогу в розмірі 1000 грн. кожен.

Традиційно, на додаток до державних виплат за рахунок коштів міського бюджету до Дня Перемоги разову грошову допомогу в розмірі 1000 грн. отримали 604 інваліда Великої Вітчизняної війни.

З 2016 року у Міській комплексній програмі з'явився новий напрямок - надання разової матеріальної допомоги інвалідам війни - учасникам антитерористичної операції. Цього року цю допомогу в розмірі 1000 грн. отримали 97 інвалідів війни АТО. Також триває виплата одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції і отримали статус учасника бойових дій, інваліда війни.

Рішення проблем людей з інвалідністю - один із пріоритетних напрямків діяльності Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування. Його фахівці надають широкий спектр соціальних послуг жителям міста, які мають інвалідність. Це догляд на дому, соціальна реабілітація і соціальна адаптація, відпочинок і оздоровлення. Під їхньою опікою майже 1500 запорожців з обмеженими можливостями, які потребують сторонньої допомоги і підтримки.