Новий дитячий майданчик став довгоочікуваною подією для жителів одного з селищ Шевченківського району

29.11.2017 13:23

Дітей багато, а гуляти їм ніде - такою проблемою вже не один рік були стурбовані мешканці вулиці Незалежності (колишнє селище Радгоспу Дніпровський) в Шевченківському районі. Після звернення людей до міського голови Володимира Буряка питання було вирішене. Тепер в селищі є свій дитячий майданчик, який в перший же день облюбувала місцева дітвора.

Мешканці вулиці Незалежності (колишнє селище Радгоспу Дніпровський) в Шевченківському районі розповідають, що вже не один рік зверталися до влади з проханням облаштувати майданчик поряд з будинками, щоб їхні діти мали можливість гуляти і спілкуватися. Гойдалки, каруселі, гірка, пісочниця нового майданчика тепер в розпорядженні хлопців та дівчат. Чому раді і дорослі, адже тепер їхнім дітям є де проводити вільний час і вони під наглядом.

- Селище у нас невелике – 25 будинків, але дітей багато – близько 50 хлопчиків і дівчаток. Тут проживають і багатодітні сім'ї. А ось гуляти дітям ніде. Вимагали вирішення питання багато років. На особистому прийомі міського голови Володимира Буряка розповіли про нашу проблему. Тепер в селищі з'явився свій дитячий майданчик, - розповіла голова квартального комітету №142 у Шевченківському районі Любов Савицька.

Буквально вчора був завершений монтаж конструкцій майданчика, виконано благоустрій. Незважаючи на холодну погоду, діти взялися освоювати нові гойдалки.

- Також на прохання мешканців виконані й інші роботи з благоустрою. Селище розташоване по дорозі до аеропорту. При будівництві дороги в аеропорт це було враховано – встановлені два зупиночних комплекси з навісами, урнами, лавочками, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району Федір Маєр.

Стосовно облаштування майданчиків Федір Маєр нагадав, що робота ця розпочата минулого року. За підсумками 2016 року в рамках міської програми в Шевченківському районі були встановлені 19 дитячих та 9 спортивних майданчиків. У поточному році за рахунок коштів міського бюджету та депутатів міської ради з'явилися ще 7 дитячих майданчиків.