Володимир Гройсман назвав мера Запоріжжя лідером, який є прикладом для інших

29.11.2017 13:03

Сьогодні в Києві продовжився Міжнародний саміт мерів, присвячений інновацій та технологій, які змінюють життя жителів міст на краще.

Перед учасниками саміту виступив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який зупинився на питаннях розвитку місцевого самоврядування в Україні, реформи децентралізації влади в нашій країні. Глава уряду зазначив, що кращі практики різних міст України повинні стати основою для успіху всіх місцевих громад. Головна мета цієї роботи - підвищення якості життя громадян.

- Ми обрали шлях, який є абсолютно вірним. Упевнений, що ми і надалі будемо бачити успіхи громад. Громад, в яких є справжні лідери, - зазначив Володимир Гройсман.

Децентралізація влади буде продовжуватися. Її ніхто не зможе зупинити. Однак життя міських громад багато в чому буде залежати саме від активної позиції міських голів, органів місцевого самоврядування.

Прем'єр-міністр України підкреслив, що кожен міський голова повинен бути справжнім лідером. І такі приклади в Україні є.

- Справжні лідери майже ніколи не скаржаться, ніколи не говорять, дайте ще. Вони говорять про те, що самі зроблять. Бачу, що тут в залі сидять міський голова Запоріжжя, Вадим Бойченко (мер Маріуполя). Вони ніколи не говорять дай. Був в Запоріжжі, Володимир Буряк каже, нам потрібно новий аеропорт побудувати. Питаю, а що від мене потрібно? Каже, від вас нічого не потрібно. Ми все самі зробимо, просто інформую вас, - сказав Володимир Гройсман.