В Запоріжжі відзначили соціальних працівників та волонтерів, які допомогають інвалідам

29.11.2017 15:35

Сьогодні в Запорізькому обласному театрі ім. В. Магара відбувся захід, присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю та Міжнародному дню волонтера. У ньому взяли участь представники обласної та міської влади, волонтери, соціальні працівники, члени благодійних фондів, громадських організацій, що займаються проблемами людей з особливими потребами.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров. Він відзначив значимість цієї дати для виховання толерантного ставлення суспільства до проблем людей з обмеженими можливостями, а також важливість реалізації в місті соціальних програм, спрямованих на підтримку людей з інвалідністю.

- Суспільство вважається по-справжньому зрілим, коли воно дбає про людей з обмеженими можливостями. Це показник наскільки зрілою є наша громада. Можу відзначити, що рівень толерантності нашого населення і готовності прийти на допомогу зростає. Про це свідчить зростання кількості волонтерів та волонтерських організацій, кількість соціальних проектів, спрямованих на підтримку людей з інвалідністю. У Запоріжжі проживає майже 30 тисяч людей з особливими потребами і в рамках нашої міської програми соціального захисту населення, на адресну підтримку окремих груп в цьому році спрямовано близько 7 млн грн. Окрему увагу ми приділяємо відділенням реабілітації дітей-інвалідів. Понад 3 млн грн. виділено на їх ремонт і поліпшення матеріально-технічної бази. Це дуже важливий напрямок, оскільки діти з інвалідністю не повинні відчувати себе обмеженими, - сказав Анатолій Пустоваров.

У Запоріжжі передбачена низка заходів, спрямованих на соціальну підтримку людей з інвалідністю, які реалізуються в рамках міської комплексної програми соціального захисту населення. Цього року згідно міської програми допомогу отримають понад 6 тисяч запоріжців з інвалідністю, на загальну суму 7,2 млн грн.

Чимало слів подяки сьогодні звучало на адресу соціальних працівників, волонтерів, громадських організацій, що займаються проблемами людей з інвалідністю.

У Запоріжжі працює міський територіальний центр соціального обслуговування. Один з пріоритетних напрямків його діяльності - вирішення проблем людей з інвалідністю. Фахівці центру надають широкий спектр соціальних послуг жителям міста, які мають обмежені можливості. Це догляд на дому, соціальна реабілітація і соціальна адаптація, відпочинок і оздоровлення. Під їхньою опікою майже 1500 запоріжців з особливими потребами, які потребують сторонньої допомоги і підтримки.

Під час заходу, волонтери, активісти громадських організацій, що займаються проблемами людей з інвалідністю, соціальні працівники були відзначені Почесними грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради.