Щодо ремонту міських доріг

17.08.2022 20:25

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Для того, щоб у нашому місті стабільно функціонувала транспортна логістика (яка є важливою як для розвитку економіки регіону, так і для забезпечення потреб військових), а також для комфорту мешканців Запоріжжя, ми продовжуємо ремонтувати міські дороги навіть в умовах воєнного стану.

Безперечно, ситуація в країні внесла в цей процес свої корективи. Так, згідно з відповідної постановою Кабміну, нам зараз заборонено проводити середні та капітальні ремонти доріг. Також, виходячи з сучасних можливостей бюджету та з огляду нам подорожчання паливно-мастильних та витратних матеріалів, нам довелося зменшити загальні обсяги запланованих робіт. Та, не зважаючи на усі труднощі, ми продовжуємо відновлювати міські магістралі та внутрішньоквартальні дороги Запоріжжя.

Загалом на ремонт цих об’єктів у поточному році в бюджеті Запоріжжя передбачено більше ніж сто двадцять сім з половиною мільйонів гривень. Ще майже двадцять мільйонів заплановано на ремонт внутрішньоквартальних тротуарів.

Всього цього року планується відремонтувати більше п’ятдесяти семи тисяч квадратних метрів доріг загального користування, майже шістдесят тисяч квадратів внутрішньоквартальних доріг та понад тринадцять тисяч квадратних метрів тротуарів.

На сьогоднішній день працівниками «ЕЛУАШу» та низкою підрядних організацій вже відремонтовано майже двадцять п’ять з половиною тисяч квадратних метрів доріг загального користування та більше двадцяти восьми тисяч квадратів внутрішньоквартальних доріг. Усі ремонтні роботи виконуються тоді, коли для цього є сприятливі погодні умови.

Хочу вкотре висловити подяку нашим комунальникам, які слідкують за благоустроєм Запоріжжя та забезпечують життєдіяльність міста.

Разом переможемо.

Тихої усім ночі.