У Запоріжжі відбудеться заключний етап конкурсу ім. Марини Брацило «Хортицькі дзвони»

30.11.2017 11:46

За інформацією департаменту освіти та науки Запорізької міської ради, 1 грудня в актовій залі ІІ корпусу Запорізького національного університету (вул. Жуковcького, 66-а) відбудуться заключні заходи конкурсу молодої української поезії та авторської пісні ім. Марини Брацило «Хортицькі дзвони».

О 15.30 розпочнеться презентація відеофільму про Марину Брацило «Життя мов куля» (дипломна робота студентки ЗНТУ Катерини Буряк).

О 16 годині розпочнеться Гала-концерт, на вшанування переможців конкурсу.

На заході прозвучить поетичне слово Марини Брацило, музично-поетичний перфоменс минулорічних переможців «Хортицьких дзвонів», поезії та авторські пісні переможців «Хортицьких дзвонів» - 2017».

Урочисте відзначення переможців відбудеться за участю київських гостей: голови журі, письменника Івана Андрусяка, співголови журі, автора-виконавця Віктора Нестерука, поетеси Оксани Розумної (Куценко).

У заході також візьмуть участь запорізькі члени журі: член Національної спілки письменників України, поетеса Любов Геньба, художній керівник Театру поетичної пісні Олена Алексєєва, співак та композитор Анатолій Сердюк, заслужений працівник культури України Володимир Артемьєв, запорізькі письменники, поетична молодь, творча громадськість.

Переможці із числа творчої молоді України, що завітають до Запоріжжя, відвідають майстер-класи від своїх старших наставників, а також матимуть змогу познайомитися з найбільш яскравими історико-культурними пам’ятками Запоріжжя.


Нагадаємо, що Всеукраїнський конкурс молодої української поезії та авторської пісні ім. Марини Брацило «Хортицькі дзвони» було започатковано чотири роки тому. Організатором став Запорізький національний університет. З 2017 року співорганізатором конкурсу, в рамках виконання Програми функціонування і розвитку української мови в м. Запоріжжя на 2016 - 2020 рр., став департамент освіти і науки міської ради.

В поточному році у конкурсі взяли участь більше 60 номінантів з 16 областей та 8 обласних центрів України віком від 12 до 25 років. Запорізьку область представили 17 учасників. Найбільше учасників серед запорізького студентства - це студенти філологічного, історичного факультету та факультету соціальної педагогіки і психології ЗНУ. Серед них вперше брали участь учні закладів загальної середньої освіти міста Запоріжжя № 49, 71, 100, 101, 107, колегіуму «Елінт»; Володимирівського НВК «Успіх» Запорізького району, Михайлівського НВК «ЗОШ І», Шевченківської ЗОШ Пологівського району та Запорізького педагогічного коледжу.