Запоріжці можуть долучитися до процесу перейменування вулиць

18.08.2022 16:55

У Запоріжжі продовжують обирати нові варіанти назв для вулиць, провулків та інших географічних об’єктів, які пов’язані з історією росії, російської імперії, а також з комуністичною ідеологією, історією СРСР та іншим.

Сьогодні відбулося чергове засідання робочої групи зі створення реєстру урбанонімів м. Запоріжжя. Члени робочої групи розглянули пропозиції щодо перейменування вулиць та провулків у Комунарському районі, які були на доопрацюванні. Вони також обговорили пропозиції для перейменування вулиць та провулків Шевченківського району.

Здебільшого нові назви присвячують історичним подіям Запоріжжя, видатним українським митцям, історикам, державним діячам та науковцям. Їх намагаються обирати комплексно, об’єднуючи за тематикою.

Під час обговорення враховуються пропозиції та побажання мешканців міста щодо перейменування вулиць на честь їхніх рідних, які залишили по собі слід в історії Запоріжжя.

Долучитися до процесу перейменування вулиць у Запоріжжі можуть всі бажаючі. Ознайомитися з опрацьованими назвами разом із пропозиціями можна на сайті Запорізької міської ради у розділі «Місто» - «Перейменування вулиць». Там також можна проголосувати за той чи інший варіант, або надати свій. Наразі голосування триває за протоколами №5 та №7. Нові протоколи та форми для голосування також додаються після їх опрацювання.