В Олександрівському районі Запоріжжя продовжується ремонт доріг

19.08.2022 11:35

У Запоріжжі триває поточний ремонт найпроблемніших внутрішньоквартальних доріг у всіх районах міста. Зокрема, цими днями підрядники працюють в Олександрівському районі по вул. Українській, 2. Тут довгий час були суцільні ями, а подекуди - повністю відсутнє покриття.

Оновлення асфальтового покриття підрядники розпочали з демонтажу старого шару. Дорога була вже настільки аварійна, що деякі шматки асфальту робітники знімали звичайною лопатою.

Далі за технологією – виклали підкладку з пісочної суміші та розпочали викатування нового асфальтового покриття товщиною у 5 сантиметрів. Загалом нове покриття має прослужити не менше 3-х років, зазначають підрядники.

- На цьому об’єкті буде замінено більше тисячі квадратних метрів асфальту. Загалом в Олександрівському районі планується заміна 5,5 тисяч квадратних метрів доріг, - розповів директор компанії-підрядника Максим Хелемендик.

Аналогічні роботи виконали у двох інших дворах – по вул. Олександрівській, 54 та 74 . За планом мають відремонтувати дорогу ще за низкою адрес. Серед яких:

  • вул. Олександрівська/Тургенєва, 25/28;
  • вул. Українська, 2, 2а, 4;
  • вул. Олександрівська, 29, 68, 54, 74;
  • вул. Запорізька, 2-4, 6-6а, 11, 13, 15.

- Зараз, згідно з постановою Кабінету міністрів, під час дії воєнного стану не виконуються капітальні роботи, тому це поточний ремонт доріг. Тобто ми не замінюємо бордюри. Знімаємо лише шар старого асфальту, аварійний шар доріг і укладаємо новий асфальт, - пояснив голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий.

Якщо не завадить погода, роботи на всіх об’єктах завершать до кінця наступного тижня. А мешканці будинків по вулиці Українській, 2 зможуть проїхатись оновленим покриттям вже за декілька діб.