Щодо роботи міської рятувально-водолазної служби

20.08.2022 20:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Цього тижня я вже розповідав вам про роботу нашої комунальної спеціалізованої воєнізованої аварійно-рятувальної служби в умовах дії воєнного стану. І сьогодні, у продовження цієї теми, хочу ознайомити вас з тим, як зараз працює Запорізька міська рятувально-водолазна служба.

Основні завдання, покладені на її рятувальників, це охорона життя людей на воді та проведення аварійно-рятувальних робіт на тих водоймищах, які є в комунальній власності міста.

На сьогодні в Службі задіяно вісімнадцять водолазів, тринадцять матросів-рятувальників та дев’ять водіїв рятувальних суден. На період воєнного часу вони працюють у цілодобовому режимі чергування та регулярно проводять профілактичну роботу з попередження нещасних випадків на водних об’єктах, рятують тих, хто потрапив у біду на воді, проводять пошуково-водолазні роботи, а за необхідності допомагають співробітникам поліції. Загалом за перші сім місяців поточного року працівники Служби врятували на воді чотирнадцять громадян.

Окрім того, рятувальники водолазної служби брали безпосередню участь у будівництві фортифікаційних споруд як у самому місті, так і на підступах до Запоріжжя та допомагали ліквідовувати наслідки ворожих обстрілів, зокрема розбирали завали та виконували ремонтно-відновлювальні роботи.

Хочу подякувати нашим мужнім та відважним водолазам-рятувальникам за професіоналізм, пильність та врятовані людські життя.

Разом переможемо!

Тихої усім ночі!