Відкрито кримінальне провадження відносно діяльності запорізьких підприємств-забруднювачів повітря

22.08.2022 18:30

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Відкрито кримінальне провадження відносно діяльності запорізьких підприємств-забруднювачів повітря.

Обласна прокуратура вже відреагувала на нашу заяву і відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 241 КК України щодо забруднення повітря абразивним комбінатом та іншими підприємствами міста. На сьогодні правоохоронці Нацполіції вже проводять необхідні слідчі дії.

Окрім того, ми розробили спеціальний алгоритм дій у разі виявлення фактів забруднення повітря, і вже пересвідчились, що він дієвий.

Так ми отримали декілька звернень від мешканців Запоріжжя з вказанням конкретних вулиць, на яких ведеться діяльність, що призводить до виникнення такого сильного неприємного запаху. Після цього екологи та юристи міськради здійснили виїзди на місця, вказані у заявах, та провели перевірки.

Зокрема, за зверненням мешканки Шевченківського району, було обстежено деякі невеликі підприємства на вул. М. Корищенка. Окрім цього, додатково був здійснений виїзд на вул. Базову, 10. За цією адресою знаходиться ТОВ «ПРАЙМ-БІО», яке виробляє альтернативне паливо з лігніну. На момент відвідування обладнання підприємства не працювало, тож ми будемо і далі стежити за його діяльністю.

На сьогодні робота з виявлення забруднювачів атмосферного повітря за вищевказаними адресами продовжується. Дякую всім містянам за зворотній зв?язок по цій ситуації.

Нагадаю, з актуальною інформацією ви також можете ознайомитись на моїх сторінках у соцмережах

Facebook https://www.facebook.com/anatoliikurtiev

Instagram http://instagram.com/anatolii_kurtiev