Щодо алгоритму дій, який потрібно виконувати у разі виявлення фактів забруднення повітря

22.08.2022 20:40

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Сьогодні я вже повідомляв вам про те, що Спеціалізована екологічна прокуратура відреагувала на нашу заяву щодо забруднення повітря службовими особами абразивного комбінату та інших підприємств міста. За ознаками злочину вже розпочато кримінальне провадження та ведуться слідчі дії.

Також у продовження цієї теми хочу розповісти вам про алгоритм дій, які потрібно виконувати у разі виявлення фактів забруднення повітря. Цей алгоритм було розроблено нами після спільної наради з юристами, екологами та правоохоронцями.

Згідно нього ми опрацьовуємо усі заяви мешканців міста про забруднення атмосфери, які надходять до виконавчого комітету міськради. Якщо у зверненні вказано конкретне підприємство або орієнтовне місце, де ведеться діяльність, що призводить до забруднення повітря, то ми звертаємося з цією інформацією до правоохоронців. У свою чергу працівники відповідної районної адміністрації, разом з юристами та екологами, здійснюють виїзд на місця для проведення перевірки. За результатами перевірок ми надсилаємо заяву про скоєння кримінального правопорушення до правоохоронних органів, а правоохоронці вже приймають рішення про внесення необхідних відомостей із заяви до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відзначу, що цей алгоритм продемонстрував свою дієвість. До нас вже надійшло кілька звернень від мешканців Запоріжжя, які зазначили в своїх заявах конкретні вулиці та адреси, за якими можуть знаходитись потенційні джерела забруднення повітря. За цими заявами ми здійснили оперативні перевірки.

Хочу подякувати всім за зворотній зв’язок та за активну участь у вирішенні цього болючого для Запоріжжя питання.

Разом ми обов’язково переможемо!

Тихої усім ночі.