Понад 30 короткометражок українських і зарубіжних авторів в ці вихідні покажуть в КЗ ім. Довженка

02.12.2017 10:52

У Запоріжжі стартував перший Міжнародний фестиваль фільмів ZIFF. По червоній доріжці пройшлися учасники та гості фестивалю. У ці дні в обласному центрі перебувають провідні режисери, продюсери, сценаристи, актори, кінокритики.

У кіноконцертному залі імені Довженка проходять насичені вихідні. Тут почав роботу перший Міжнародний фестиваль фільмів ZIFF. Захід новий для Запоріжжя, однак, уже їм зацікавилися сотні авторів з 107 країн світу. 1899 - саме стільки кінострічок було подано на запорізький кінофестиваль. У фінал увійшли понад 30 короткометражок - документальних, анімаційних, ігрових, які будуть в ці дні показані на екранах кінотеатру. З них жюрi визначить кращі.

У день відкриття фестивалю було багатолюдно. Учасники охоче спілкувалися з усіма бажаючими, журналістами, пройшлися по символiчнiй червонiй дорiжцi . Варто зазначити, що членами журі виступають провідні режисери, продюсери, сценаристи, актори, кінокритики, депутати міської ради. Представники кіноіндустрії не тільки будуть оцінювати роботи учасників, а й проведуть тематичні майстер-класи.

- Запоріжжя починає нову історію - Фестиваль фільмів ZIFF. Відрадно відзначити, що це саме кінофестиваль. Ця галузь є знаковою, і її необхідно розвивати. Тому що будь-який напрямок творчості - поезія, художні роботи, письменники і зокрема кінематографісти показують сучасні тренди, правду, відображають проблемні питання в суспільстві. На кінофестивалі можна буде подивитися зріз різних тематик і бачень від авторів з багатьох країн планети, і це дійсно заворожує. Велика команда, яка працювала над організацією фестивалю, впоралася на відмінно. Сьогодні Запоріжжя приєднується до великої сім'ї любителів кіно. Постараємося зробити цей фестиваль на постійній основі. В результаті, впевнений, будуть зароджуватися нові імена і кінострічки, - зазначив на відкритті кінофестивалю заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Члени журі відзначили, що при відборі фіналістів до кожної кінострічки був індивідуальний підхід. Вибір був не з легких, але глядачі кінофестивалю залишаться задоволені.

У день відкриття відбувся показ французького фільму про родоначальників кінематографа - «Люм’єри».

Сьогодні і завтра в кіноконцертному залі проходять конкурсні дні - покази короткометражок фіналістів, кінострічки переможці інших престижних фестивалів, майстер-класи від професіоналів кіноіндустрії.

3 грудня 20:00 відбудеться закриття кінофестивалю. Будуть нагороджені переможці за номінаціями. Також вiдбудеться показ української кінострічки «DZIDZIO Контрабас».