У Запоріжжі обговорили головні завдання у новому навчальному році

29.08.2022 17:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Безпека дітей та висока якість освіти – головні пріоритети для запорізьких освітян у новому навчальному році.

Сьогодні відбулась серпнева педагогічна нарада, присвячена підсумкам минулого навчального року та готовності запорізьких закладів освіти до навчального року.

Зазначу, що новий навчальний рік у запорізьких школах планується розпочати з 1 вересня, а освітній процес буде організовано в дистанційному форматі. Таку пропозицію підтримали педагогічні колективи закладів освіти нашого міста. Відповідне рішення відправлене на погодження до Запорізької обласної військової адміністрації.

У новому навчальному році в умовах воєнного стану перед запорізькими освітянами поставлена низка важливих завдань:

охопити навчанням всіх запорізьких школярів, незалежно від того, де вони будуть знаходитись – у Запоріжжі, інших регіонах України, або за межами країни;

створити безпечне середовище для дітей, що є головним пріоритетом організації навчального процесу;

надати запорізьким дітям якісні освітні послуги – школярі мають отримувати належні знання, незалежно від форми організації навчання.

На сьогодні всі школи міста готові до нового навчального року. Окрім запорізьких школярів, в них також навчатимуться і вимушені переселенці. На цей час на навчання вже зареєструвалося більше трьох тисяч дітей цієї категорії.

Хочу подякувати запорізьким освітянам за професіоналізм, якісну роботу та належне виховання розумної, талановитої та соціально активної молоді! Також окремо хочу відзначити активну волонтерську діяльність наших педагогів та їхню потужну допомогу вимушеним переселенцям і мешканцям Запоріжжя. Завдяки спільній чіткій громадянській позиції ми обов’язково переможемо!

Нагадаю, з актуальною інформацією ви також можете ознайомитись на моїх сторінках у соцмережах

Facebook https://www.facebook.com/anatoliikurtiev

Instagram http://instagram.com/anatolii_kurtiev