Вітання з Днем знань

01.09.2022 11:00

Дорогі друзі!

Хоча цього року День знань і має віртуальний формат, він все одно залишається важливою подією для багатьох українців. Адже усі ми пам’ятаємо урочисті і хвилюючі зібрання у дворах своїх шкіл, коли старий добрий прикрашений бантом металічний дзвоник у руках першокласниці оголошував про початок нового навчального року. І усім нам дуже жаль, що через воєнний стан запорізькі школярі, і особливо першокласники, у цей перший день осені позбавлені можливості зібратися після літніх канікул на шкільному дворі, зайти у свої класи і поспілкуватися з друзями на перервах. 

Та незважаючи на усе це, найголовнішим є те, що у нас, у запоріжців, є українська школа, є вільне Запоріжжя, є традиційний український День знань. Адже в цей самий час школярі, які зараз лишаються на тимчасово окупованих територіях, у тому числі і в нашій області, позбавлені навіть права навчатися за українською програмою.

Тому сьогоднішній день для нас з вами особливий, зважаючи і на те, що цінність знань у сучасному світі постійно зростає. І хай поки що наші діти мають змогу отримувати знання тільки у форматі онлайн, хай тимчасово змінився формат викладання, проте не змінилася його суть. Адже завдяки тому, що освітня система Запоріжжя успішно пройшла випробування навчанням онлайн ще під час карантинів, наші педагоги вміють згуртувати своїх вихованців у мережі Інтернет і викладати свої предмети цікаво і доступно. Тому сьогодні ми висловлюємо подяку в першу чергу вчителям і викладачам, а також батькам, які допомагали освітянам проводити уроки у віртуальному форматі. 

Хочу в цей день побажати усім учасникам освітнього процесу терпіння, наполегливості, взаєморозуміння та якнайшвидшої української Перемоги і мирного неба.

Зі святом вас! І до скорої зустрічі у справжніх, а не у віртуальних класах і аудиторіях.

 

Секретар Запорізької міської ради                                     Анатолій Куртєв