У Дніпровському районі провели інструктажі на випадок надзвичайної ситуації

30.08.2022 15:00

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району відбулися інструктажі на випадок надзвичайної ситуації. Участь у них взяли керівники медичних та навчальних закладів, голови ОСББ, а також квартальних комітетів.

Начальник сектору гуманітарного розмінування майор служби цивільного захисту Олександр Юрковський та головний інспектор ВЗКС ЗРУ ГУ ДСНС України у Запорізькій області майор служби цивільного захисту Євген Луценко розповіли, як поводитися у разі виявлення вибухово-небезпечних предметів, пояснили алгоритми користування первинними засобами пожежогасіння та евакуації мешканців багатоквартирних будинків під час пожежі, як діяти у разі вибуху, під час руйнування будівель внаслідок вибуху, як розпізнати та захиститися від фосфорних боєприпасів, а також від нервово-паралітичного типу хімічної зброї, про дії при викиді хлору або аміаку.

Присутнім також надали роз’яснення, як діяти у разі радіаційного зараження місцевості внаслідок виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС, щодо поводження на вулиці та у приміщенні, про необхідність підготовки запасів води та їжі, медичних засобів індивідуального захисту, пігулок йодиду калію або спиртового розчину йоду (після консультації у лікаря).

Методист навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Запорізької області Володимир Добрянський розповів, як надавати невідкладну допомогу постраждалим.

Психологи порадили, як зберігати спокій в оточенні новин про війну та поводитися в приміщеннях у разі загрози руйнувань.

Всі присутні отримали наочний матеріал.