У Запоріжжі відкрився п'ятий багатофункціональний стадіон. Тепер у Шевченківському районі

02.12.2017 13:56

Жителі Шевченківського району - дорослі, діти, молодь - мають можливість тренуватися на майданчиках багатофункціонального спортивного стадіону. Тепер така серйозна спортивна база функціонує на території Запорізької гімназії №93. Залучення городян різного віку до здорового способу життя, заняттям спортом - саме таке завдання ставила міська влада, прийнявши рішення створити в кожному районі обласного центру багатофункціональні стадіони.

У гімназії №93 у Шевченківському районі сьогодні велика подія - на базі навчального закладу відкрили багатофункціональний спортивний стадіон. Тепер тут зможуть безкоштовно займатися всі бажаючі жителі району - дорослі, діти, молодь.

Спортивний стадіон розташований фактично в центрі Шевченківського району. Поруч школи №№ 101, 34, 95, 63, «Вибір», дошкільні установи №№ 270, 226, 217, центр дитячої та юнацької творчості. На території фізкультурного комплексу зможуть проводитися серед учнів шкіл району, батьків і громадськості змагання з легкої атлетики, футболу, гандболу, баскетболу, волейболу та спартакіади.

Відкриття стадіону пройшло урочисто. Для учасників організовали спортивне свято, в небо запустили повітряні кулі та феєрверки.

У відкритті взяли участь представники міської влади, депутати міської ради, учні шкіл, жителі району.

- Громада, міська влада зробили свій вибір - це діти, їх здоров'я і спорт, який об'єднує всі ці фактори. Сьогодні відкриваємо багатофункціональний стадіон, в якому поєднали все: починаючи від благоустрою і території для відпочинку бабусь і дідусів з дітьми, для легких пробіжок, закінчуючи Street Workout, турніками. Тут облаштовано професійне покриття синтетичне, яке прослужить багато років для футболу. Звичайно ж є майданчики для гандболу, волейболу, баскетболу.  Упевнений, що це дасть поштовх розвитку професійного спорту. Через 5-10 років діти, які робили тут перші кроки, будуть показувати на серйозному рівні результати, - підкреслив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Одразу після відкриття на спортивних майданчиках стадіону почалися тренування. Діти з цікавістю почали вивчати нові тренажери і спортивні конструкції.

Анатолій Пустоваров відзначив, що цей стадіон став вже п'ятим за рахунком в місті. В Олександрівському районі на базі колегіуму № 98 також фактично завершені роботи. Фінальний об'єкт в Хортицькому районі. 

Для збереження сучасних багатофункціональних стадіонів  їх обладнають камерами відеоспостереження.