Журі Міжнародного фестивалю фільмів ZIFF визначило переможців конкурсу короткометражок

04.12.2017 11:11

Увечері 3 грудня у запорізькому кіноконцертному залі імені Довженка пройшло урочисте закриття першого Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів ZIFF.

І для учасників, і для гостей фестивалю ці вихідні видалися заповненими подіями і враженнями. Незважаючи на свій «молодий» статус, фестиваль ZIFF зацікавив кінематографістів з 107 країн, які надіслали 1899 робіт. Тому журі мало непросте завдання вибрати кращих. У свою чергу запоріжці отримали можливість познайомитися з метрами кіно, переглянути конкурсні кінороботи, навчитися чомусь новому на майстер-класах.

Ілля Свідлер, директор міжнародної дистриб'юторської компанії «Kinolife Distribution», яка є генеральним програмним партнером фестивалю ZIFF, висловив подяку міській владі Запоріжжя за організацію такого масштабного заходу в тандемі з адміністрацією кінотеатру імені Довженка:

- Запоріжжю по праву можна присудити звання однієї з культурних столиць України. Місто сприяє розвитку культури і залученню людей до мистецтва кінематографії.

Голова журі, режисер, художник і аніматор Манук Депоян зізнався, що ці вихідні були напруженими для режисерів, кінокритиків і продюсерів, які увійшли до складу журі.

- Нам треба було вибрати найкращі фільми з 33 короткометражок, які пройшли у фінал. Це роботи кінематографістів з 21 країни. Були нерви, були різні думки, але журі винесло свій вердикт, - сказав Манук Депоян.

Отже, переможці першого Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів ZIFF.

У номінації «Ігрове кіно» - «Незаконні» (Франція, автор Ладж Лі).

У номінації «Анімаційне кіно» - «Той, хто пробуджує» (Чехія, автор Лукаш Грегор).

У номінації «Документальне кіно» - «Це мій хлопець» (Індія, автор Ахіл Сатья).

Також директор КЗ імені Довженка Марина Кудерчук на правах господині оголосила переможця у спеціальній номінації «Приз глядацьких симпатій» - це кіноробота Фернандо Гарсіа (Іспанія) «Як я люблю тебе».

Всі переможці фестивалю, крім ексклюзивної статуетки, отримають цінні призи - сучасний графічний планшет, професійний блокнот для сторібордів, 4К екшн-камеру і цифрову камеру.

Завершив кінофестиваль ZIFF показ сучасної комедії «Дзідзьо Контрабас» режисера Олега Борщевського з українським співаком і шоу-меном Дзідзьо в головній ролі.