Запоріжців закликають не залишатися байдужими до фактів насилля стосовно дітей

04.12.2017 13:10

За інформацією служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради, в рамках Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року та з нагоди Міжнародного дня боротьби за скасування рабства, керівник служби (управління) у справах дітей Наталія Сиворакша виступила на брифінгу «Міжсекторна взаємодія з запобігання торгівлі дітьми», що відбувся 1 грудня.

Наталія Сиворакша розповіла про роботу служби (управління), а також акцентувала увагу на двох жахливих випадках торгівлі дітьми, які були зафіксовані в 2017 році у Запоріжжі. На даний час постраждалим дітям надана допомога та соціальний захист, а батьки несуть покарання.

Начальник служби у справах дітей ще раз наголосила на важливості своєчасного інформування служби спеціалістами галузей освіти, медицини, поліції та громадянами міста про будь-які випадки фізичного, морального насилля стосовно дитини в сім’ї або неналежного виховання дітей.

Впродовж поточного року до служби у справах дітей надійшло 38 повідомлень щодо попередження насильства в сім’ї або загрози його вчинення. З них підтвердилось 12 фактів. За результатами розгляду матеріалів до органів внутрішніх справ направлено 25 матеріалів. Постраждалим дітям надано необхідну допомогу.