Ще одна вулиця Шевченківського району з новим тротуаром

04.12.2017 14:16

Завершується друга черга ремонту тротуару по вул. Чарівній

У Запоріжжі приводять до ладу пішохідні зони. Тротуари в місті не ремонтувалися багато років. Внаслідок цього більшість з них стали травмонебезпечними. З минулого року в обласному центрі почали ремонтувати найбільш проблемні тротуари. Вже в 2017 році обсяги ремонтів збільшили в 5 разів.

Сьогодні фахівці КП «ЕЛУАШ» ремонтують тротуар на ділянці по вулиці Чарівній в Шевченківському районі. Тут, згадують місцеві жителі, неможливо було пройти, пішохідна зона була побита ямами. Шляховики зазначають, що зруйнувався не лише тротуар, але й бордюри. Тому обмежитися лише ямковим ремонтом було неможливо.

Фахівці КП «ЕЛУАШ» за допомогою спецтехніки вкладають нове асфальтобетонне покриття. Обсяг робіт близько 1,5 тис. кв. м. Для його виконання використають майже 150 т асфальтобетону. Роботи планують завершити вже до вечора.

- Буквально місяць тому була виконана перша черга ремонту тротуару на вулиці Чарівній. Сьогодні на завершальний етап виходить друга. Роботи передбачають заміну бордюру і укладання нового асфальтобетонного покриття. Також спецтехніка задіяна в ремонті тротуару по вулиці Ситова в Комунарському районі. Крім того, в поточному році виконуються роботи з заміни старої тротуарної плитки, де є просадки і дефекти, або ж матеріал став непридатним. Зараз фахівці працюють в Заводському районі, - розповіла заступник начальника КП «ЕЛУАШ» Тетяна Шинкевич.

Варто відзначити, що за підсумками 2016 року в місті були відремонтовані тротуари загальною площею 12 тис. кв. м. У поточному році обсяги робіт збільшені в 5 разів. До кінця року планується відремонтувати тротуари загальною площею 61 тис. кв. м.