Запоріжці отримують пільги та субсидії на оплату житлово-комунальних та інших видів послуг

01.09.2022 14:40

За інформацією управління соціального захисту населення міської ради, у серпні поточного року субсидії були призначені 16 479 домогосподарствам міста на суму 45,8 млн грн. Пільги надані 14 436 громадянам на суму 42,5 млн грн.

Також місто продовжує приймати переселенців із зони бойових дій. За тиждень на облік взято 2029 внутрішньо переміщених осіб. Всього перебувають на обліку в місті 127 663 ВПО, з них 103 946 осіб перемістилися цьогоріч після 24 лютого.

Із заявами про надання матеріальної допомоги на придбання водонагрівачів до управлінь соціального захисту населення звернулося 1 773 особи з числа отримувачів субсидій та пільг. Заяви відпрацьовуються.

Разом з тим, одноразову матеріальну допомогу на придбання водонагрівачів виділено 46 родинам, які виховують 2-х та більше дітей з інвалідністю і родинам, в яких дітей з інвалідністю виховують батьки з інвалідністю. Також 498 особам, які отримують соціальну послугу догляд вдома в Запорізькому міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг). На це було спрямовано 3 млн 296 тис. грн

Крім того, у серпні цього року продовжувалася реалізація Міської комплексної програми соціального захисту населення, яка фінансується за рахунок бюджету міста.

Зокрема, надано:

  • адресну цільову допомогу багатодітним сім’ям для 328 дітей, які йдуть до першого класу, у розмірі 1000 грн на кожну дитину;
  • матеріальну допомогу двом родинам загиблих працівників комунального ремонтно-будівельного підприємства «Зеленбуд», у зв’язку з масштабною автомобільною аварією, по 25 тис. грн кожній родині;
  • допомогу на оформлення паспорта громадянина України 3 бездомним особам та 1 особі, яка відбула покарання у виді обмеження волі на певний строк, шляхом перерахування коштів у сумі 1624 грн управлінню Державної міграційної служби України в Запорізькій області.

Також за особистими зверненнями мешканців міста до міського та районних управлінь соціального захисту населення надано матеріальну допомогу на проживання або лікування 719 громадянам на загальну суму 1 млн 263 тис. грн.