У Запоріжжі розпочався навчальний рік

01.09.2022 21:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Сьогодні у наших школярів пройшов перший навчальний день. Керівники шкіл і педагоги в онлайн-форматі привітали учнів із Днем знань та провели для них перший патріотичний урок під назвою «Ми українці: честь і слава незламним!».

Одразу хочу сказати, що з огляду на те, що зараз ми живемо в умовах, коли в місті постійно звучать сирени, усі онлайн-заняття проводяться з дотриманням необхідних правил безпеки. Тобто під час повітряної тривоги вчитель припиняє урок і повідомляє дітям, що вони мають завершити онлайн-конференцію і пройти у безпечне місце. Після того, як всі діти виходять з конференції, вчитель зупиняє онлайн-етер і також проходить в укриття. Після завершення тривоги діти повертаються до занять відповідно до розкладу. Матеріал, який вони пропустили у цей час, буде розміщуватися на визначених для навчання платформах. І вже на наступному онлайн-уроці вчитель повернеться до даної теми, щоб визначити, як саме учні її засвоїли.

Також хочу сьогодні зупинитися на питанні забезпечення школярів підручниками. Що стосується саме паперової навчальної літератури, то рівень забезпеченості нею на цей час складає 96 відсотків. Також зазначу, що зараз продовжується впровадження реформи «Нова українська школа» та відповідно до цього створюються нові підручники. Але через повномасштабну війну і відповідно через проблеми з логістикою і фінансами та через зупинки в роботі деяких видавництв до початку цього навчального року нові підручники надруковані не були. Та при цьому електронні версії цих підручників є у вільному доступі. І учні, і вчителі можуть використовувати цей унікальний контент, незалежно від місць їхнього перебування, та отримувати таким чином нові важливі знання.

Ще раз вітаю усіх учасників освітнього процесу з першим вересня. Хай навчання буде легким, приємним, цікавим і без частих перерв на повітряні тривоги.

З Днем знань!

Разом переможемо!

Тихої усім ночі!